•  

Velkommen til Museum Rebild

På grund af Corona-restriktionerne er museet lukket. Vi glæder os til at genåbne lørdag den 1. maj. 

Gå indtil da på opdagelse i udvandringshistorien her på hjemmesiden.

Drømmen om lykken i Amerika

Museets nye udstilling i nye lokaler i nabohuset Roldhøj fortæller historien om den danske udvandring til Amerika fra 1850 til 1920.

Mød guldgravere, rigmænd og helt almindelige danskere, der drog mod vest for at få et bedre liv. Deres historie er fortalt i ord, billeder, breve, genstande og film.

Rold Skovs kulturhistorie

Danmarks største skov har mange spændende historier at fortælle. På museet kan du får et udvalg af fortællinger om solsten, vikingeskatte, dronning Margrethe I, krybskytter, skovfogeder og andre spændende personer.

Spillemænd og folkedansere

Museum Rebild er folkemusikkens centrum i Danmark. Vi har en imponerende samling af instrumenter, danse, viser og melodier. Du kan høre optagelser med gamle spillemænd fra Himmerland, og hver søndag eftermiddag er der gammeldans, som er en sjov oplevelse for alle aldre.

OBS! Pga. Corona-pandemien er der dog ikke Søndagsdans i øjeblikket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En gaveidé

50 dansemelodier med 1.- og 2.-stemmer samt becifring.

Se mere om hvordan, du køber nodesamlingen

 

Støtteindsamling for Museum Rebild

Museet har under Corona-pandemien været nedlukket fra marts og et godt stykke ind i juni. Det gælder både adgang til museet og den faste søndagsdans, ligesom butik og cafe har været lukket. 

Cirka fire måneders manglende omsætning belaster museets driftsøkonomi, hvilket især vil være mærkbart, når efteråret sætter ind med begrænset besøgstal. Den manglende omsætning beløber sig til ca. 130.000 kr. 

For første gang i museets historie sætter vi derfor en indsamlingskampagne i gang og håber, at rigtigt mange vil være med til at støtte os med små eller større beløb. 

Det handler om at holde museet kørende med dets historiske formidling om Rold Skovs historie, udvandringen og den musikalske folkekultur. Vi skal bevare dette samlings- og mødested og støtte den historiske formidling. 

Der kan indbetales på museets konto i Jutlander Bank: 9812-2076893767. 

Betal med MobilePay, mærket "Donation": 24 48 88 18

Ønsker du kvittering, så opgiv venligst mailadresse.

Indsamlingen foregår fra den 1. august 2020 til den 14. juli 2021. 

Bestyrelse og personale siger på forhånd tak. 

Hent flyer med detaljer om indsamlingen som pdf


Museum Rebilds udvandrerudstilling er støttet af LAG-Himmerland under Den Europæiske Landdistriktsfond for Udviking af Landdistrikterne.

Se: http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_da.htm 

 

 

"Fra den nye Verden"

Vores samarbejdspartner, Det Danske Udvandrerarkiv i Aalborg, viser "Fra den nye Verden", en udstilling om den danske udvandring, Johannes V. Jensen og Amerika.

Mens arkivet er Corona-lukket, kan udstilingen ses online.

Se mere på Udvandrerarkivets hjemmeside