•  
Museum Rebilds udstillinger og café er åbne hver dag, men pga.  Corona-restriktionerne er der  ikke Søndagsdans. Husk mundbind og Coronapas.

Hjælp Museum Rebild godt i gang oven på Coronakrisen

Støtteindsamlingen er inde i sin slutspurt. Du kan nå at bidrage indtil den 14. juli 2021. Brug MobilePay 24 48 88 18 v/Niels Jørn Østergård, mærket "Donation", eller  konto 9812-2076893767.
Indsamlingen er godkendt af Indsamlingsnævnet.

Klik på billedet herover og få en appetitvækker, hvor Rebild-spillemændene Gunner Friis og Niels Jørn Østergaard  spiller polkaer efter Chr. Skytte.

Tak for din hjælp og hold øje. Der vil være nye musikalske overraskelser her de næste uger. 
Klik her for at se de tidligere, musikalske appetitvækkere 

Drømmen om lykken i Amerika

Museets udstilling i nabohuset Roldhøj fortæller historien om den danske udvandring til Amerika fra 1850 til 1920.

Mød guldgravere, rigmænd og helt almindelige danskere, der drog mod vest for at få et bedre liv. Deres historie er fortalt i ord, billeder, breve, genstande og film.

Rold Skovs kulturhistorie

Danmarks største skov har mange spændende historier at fortælle. På museet kan du får et udvalg af fortællinger om solsten, vikingeskatte, dronning Margrethe I, krybskytter, skovfogeder og andre spændende personer.

Spillemænd og folkedansere

Museum Rebild er folkemusikkens centrum i Danmark. Vi har en imponerende samling af instrumenter, danse, viser og melodier. Du kan høre optagelser med gamle spillemænd fra Himmerland, og hver søndag eftermiddag er der gammeldans, som er en sjov oplevelse for alle aldre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En gaveidé

50 dansemelodier med 1.- og 2.-stemmer samt becifring.

Se mere om hvordan, du køber nodesamlingen

 

Støtteindsamlingen for Museum Rebild

Museet har under Corona-pandemien været nedlukket i lange perioder, og adskillige måneders manglende omsætning har belastet driftsøkonomien. 

For første gang i museets historie har vi derfor sat en indsamlingskampagne i gang og håber, at rigtigt mange vil støtte os med små eller større beløb. 

Det handler om at sikre museets historiske formidling om Rold Skovs historie, udvandringen og den musikalske folkekultur og bevare det som samlings- og mødested. 

Bestyrelse og personale siger på forhånd tak. 

Hent flyer med detaljer om indsamlingen som pdf


Museum Rebilds udvandrerudstilling er støttet af LAG-Himmerland under Den Europæiske Landdistriktsfond for Udviking af Landdistrikterne.

Se: http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_da.htm 

 

Kalender

 

"Fra den nye Verden"

Vores samarbejdspartner, Det Danske Udvandrerarkiv i Aalborg, viser "Fra den nye Verden", en udstilling om den danske udvandring, Johannes V. Jensen og Amerika.

Mens arkivet er Corona-lukket, kan udstilingen ses online.

Se mere på Udvandrerarkivets hjemmeside