Rebildspillemænd på rebildporten

Spillemandsmusik:

Rebild Spillemændene fører traditionen mange årtier tilbage til navnkundige spillemænd i Himmerland og resten af Danmark. Hver søndag eftermiddag spiller de op til dans.

Hver sommer holder Museum Rebild et stort spillemandstræf med spillende gæster fra hele landet.

Se nærmere på: Rebild Spillemændenes hjemmeside: rebildspillemaendene.dk og Folkemusikarkivets hjemmeside: folkemusikarkivet.dk

Søndagsdans

Hver søndag eftermiddag året rundt inviterer Rebild Spillemændene og Rebild Kvadrillen til gammeldans i museets sal. 

Traditionen med søndagsdans har eksisteret siden museets start i 1951. Her vedligeholdes den himmerlandske dansetradition, som den har været kendt i mange generationer. Det foregår som et regulært bal, hvor musikken leveres af en af gruppe fra Rebild Spillemandslaug. 

Repertoiret er for alle, også nybegyndere i gammeldans og folkedans. Som nybegynder er der rig mulighed for at danse med rutinerede dansere, hvilket er en god måde at lære trinene på. Alle kan deltage, selv om de ikke kender til folkedans i forvejen. Der er erfarne dansere, som kan lære fra sig, så alle får et par sjove og lærerige timer og måske bliver bidt af folkedansen. Der danses i et par timer, afbrudt af en kaffepause, hvor der kan købes kaffe og brød i museets cafe.

Søndagsdans

Alle søndage fra kl. 14 - 17 med musik ved Rebildspillemændene, hygge og dans i salen. Entrépris 40,00 kr. - Mulighed for at købe et årskort med rabat.

Café og butik er åben søndage fra kl 13. Der er mulighed for at forudbestille kaffe og kage kl.14 når musikken starter, så det er klar til pausen kl. 15.30.

Danser med unge.

Rebild spillemændene og Nordisk Dans Aalborg
Et nyt samarbejde med det formål at gøre unge på efterskoler interesseret i dansk folkedans og -musik. Gruppen består af danse instruktører og musikere fra de to foreninger. Projektet får støtte fra RN kulturpulje.

Kontakt: Torben Duedal, 
torbenduedal@gmail.com
tlf. 30710521

Andreas Mølgaard 
andander.96@gmail.com 
tlf. 53804860

 

Danser med unge
Nordisk dans og Rebildspillemænd spiller op

Familiedans

Familiedans er danse- og musikalske lege for hele familien, børn, forældre, bedsteforældre og alle andre, der har lyst til at lytte og bevæge sig til levende musik.

Alle kan deltage fra den lille tumling, der lige har taget sine første skridt til den ældste oldefar, der har mest lyst til at se, lytte og nyde. Der kræves ingen forudsætninger af nogen art for at deltage. Til familiedans er der er en instruktør til at igangsætte danse og sanglege ledsaget af levende musik med Rebild Spillemændene.

Familiedansen kan bruges ved mange forskellige lejligheder. Det kan f.eks. være til familiefester, i børnehaver, dagplejen, på efterskoler, kulturinstitutioner, plejehjem, foreninger, til fastelavn, juletræsfest og mange andre sammenhænge.

Det kan f.eks. være en time med sang, dans, sanglege, rim, remser og fortælling for alle aldre. Alt sammen bundet sammen af instruktion og levende musik. Vi formidler glæden ved at danse og bevæge sig til levende, velspillet musik.

Nu er det jul igen og nu er det jul igen
Fætter Mikkel danses på række

Familiedans kan bestilles til afvikling på museet eller som et "ud af huset arrangement".

Nærmere info og oplysning om pris: 
Karin Skovmand: skovmand.k@gmail.com eller Else Schmidt: else.schmidt@gmail.com eller Museum Rebild, tlf.: 98 39 16 04, mailadresse: spillemandsmuseet@mail.dk