•  
 • Spillemandsmusikken
  Rebild Spillemændene fører traditionen mange årtier tilbage til navnkundige spillemænd i Himmerland og resten af Danmark. Hver søndag eftermiddag spiller de op til dans, og om onsdagen mødes de til sammenspil i forskellige grupper. Her er alle velkomne. Hver sommer holder Museum Rebild et stort spillemandstræf med spillende gæster fra Danmark og udlandet. Se nærmere på Rebild Spillemændenes hjemmeside www.rebildspillemaendene.dk og Folkemusikarkivets hjemmeside www.folkemusikarkivet.dk
 • Søndagsdans
  Traditionen med søndagsdans har eksisteret siden museets start i 1951. Her vedligeholdes den himmerlandske dansetradition, som den har været kendt i mange generationer. Det foregår som et regulært bal, hvor musikken leveres af en af gruppe fra Rebild Spillemandslaug. Hver søndag eftermiddag året rundt inviterer Rebild Spillemændene og Rebild Kvadrillen til gammeldans i museets sal. Repertoiret er for alle, også nybegyndere i gammeldans og folkedans. Som nybegynder er der rig mulighed for at danse med rutinerede dansere, hvilket er en god måde at lære trinene på. Alle kan deltage, selv om de ikke kender til folkedans i forvejen. Der er erfarne dansere, som kan lære fra sig, så alle får et par sjove og lærerige timer og måske bliver bidt af folkedansen. Der danses i et par timer, afbrudt af en kaffepause, hvor der kan købes kaffe og brød i museets cafe. Café og butik er åben søndage fra kl 13. Der er mulighed for at forudbestille kaffe og kage kl.14 når musikken starter, så er det klar til pausen kl. 15.30.
 • Familiedans
  Den månedlige familiedans på museet holder pause, men nu på bestilling ud af huset. Læs mere længere nede i teksten.

FAMILIEDANS

Familiedans på  museet holder pause... men nu på bestilling ud af huset

 

   

 

 

 

 

 

 

Familiedans er danse- og musikalske lege for hele familien, børn, forældre, bedsteforældre og alle andre, der har lyst til at lytte og bevæge sig til levende musik.
Alle kan deltage fra den lille tumling, der lige har taget sine første skridt til den ældste oldefar, der har mest lyst til at se, lytte og nyde. Der kræves ingen forudsætninger af nogen art for at deltage. Til familiedans er der er en instruktør til at igangsætte danse og sanglege ledsaget af levende musik med Rebild Spillemændene.

Familiedansen kan bruges ved mange forskellige lejligheder. Det kan f.eks. være til familiefester, i børnehaver, dagplejen, på efterskoler, kulturinstitutioner, plejehjem, foreninger, til fastelavn, juletræsfest og mange andre sammenhænge.

Det kan f.eks. være en time med sang, dans, sanglege, rim, remser og fortælling for alle aldre. Alt sammen bundet sammen af instruktion og levende musik. Vi formidler glæden ved at danse og bevæge sig til levende, velspillet musik.

Familiedans kan bestilles til afvikling på museet eller som et "ud af huset arrangement". 

 

Nærmere info og oplysning om pris:
Karin Skovmand 
skovmand.k@gmail.com eller 
Else Schmidt 
else.schmidt@gmail.com

Eller Museum Rebild, tlf.: 98 39 16 04, mailadresse: spillemandsmuseet@mail.dk


 

DANSER MED UNGE

 • DANSER MED UNGE

   

  Rebild Spillemandslaug og Nordisk Dans Aalborg

   
  Et nyt samarbejde med det formål at gøre unge på efterskoler interesseret i dansk folkedans og -musik. Gruppen består af danseinstruktører og musikere fra de to foreninger.
   

  Kontakt:


  Torben Duedal
  torbenduedal@gmail.com
  tlf. 30710521

  Andreas Mølgaard
  andander.96@gmail.com
   
  tlf. 53804860